Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Bosbessenijs

Nog eentje dan!

Op één of andere manier heb ik een voorliefde voor het posten van makkelijke, smakelijke ijsrecepten. Ik postte al eerder een 7-tal ijsrecepten namelijk:

Aan dat lijstje voeg ik vandaag nog een heel lekker recept voor Bosbessenijs toe. De smaak van de bosbessen komt heel goed naar voren in combinatie met wat vanillepoeder. Het is een recept uit het boek Ijspret van Linda Lomelino. Zoals we van Linda Lomelino gewend zijn, zijn er voor dit recept maar weinig ingrediënten nodig en is het makkelijk te maken. Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Waarom nog een ijsrecept?

Altijd lekker

Wat mij betreft is een ijsje altijd lekker, niet alleen op warme zomerdagen, maar ook op wat frissere nazomerdagen. Als tussendoortje, als traktatie, als toetje bij bijzondere gelegenheden of gewoon voor de lekker.

Heel gezond

Bosbessen of blauwe bessen zijn heel erg gezond. De besjes zijn onder andere rijk aan anthocyanen (antioxidanten), vitamine K en voedingsvezel.

 

Nu in het seizoen

Hoewel de meeste groenten en fruit het gehele jaar door verkrijgbaar zijn is het toch om een aantal redenen een goed idee om volgens de seizoenen te eten. Eten volgens het seizoen is onder andere duurzamer en goedkoper. Maar je kunt je ook voorstellen dat er gezondheidsvoordelen zijn als je met het ritme van de seizoenen mee eet.

Wildplukken

Als je het leuk vindt zou je ook bosbessen of blauwe bessen in het eigen omgeving kunnen plukken. Leuk om te doen en heel goedkoop! Gebruik voor het vinden van pluklocaties de app of de website van Wildplukwijzer.

Genoeg redenen

Ik zou zeggen dat er genoeg redenen zijn om juist nu dit recept te proberen voor Bosbessenijs!

 

bosbessenijs
Print
Recipe type: nagerecht, zoet
Author:
voor 0,5 liter bosbessenijs
Ingredients
  • 200 gram blauwe bessen of bosbessen
  • 90 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 0,5 theelepel vanillepoeder (o.a. te koop in natuurwinkel)
  • 100 milliliter volle melk
  • 150 milliliter slagroom
Instructions
  1. Breng de bessen, het suiker, het water en het vanillepoeder in een steelpan aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
  2. Laat het iets afkoelen en pureer het bessenmengsel met een staafmixer of roerzeef. Als je met de staafmixer hebt gepureerd kan het zijn dat er nog een paar pitjes of velletjes in zitten. Als je dit niet wilt haal je het bessenmengsel nog door een fijne zeef.
  3. Meng de bessenpuree met de melk en slagroom.
  4. Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
  5. Heb je een andere ijsmachine: laat dan het mengsel in de koelkast nog extra koud worden en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
  6. Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat het in de koelkast extra koud is geworden, in de vriezer zetten en elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur.
Notes
recept uit Ijspret van Linda Lomelino
Wat zijn de momenten waarop jij graag ijs eet? Wat is jouw favoriete ijssmaak? Ik zou het leuk vinden als je het in een reactie deelt!

3
XO
signature
6 Responses
  • Annelies
    september 11, 2015

    Yummie, ijs! Dat kan ik ALTIJD eten! 😉

    • Yolanda
      september 11, 2015

      Goed zo Annelies! Ik ook! Maar ik heb hier in huis ook een stel ukken die er wel raad mee weten. Als jouw ijsmachine een liter aan kan, zou ik hiervan een dubbele portie maken…. veel te snel op!

  • Moi-Me-Yo
    mei 19, 2016

    zelfgedraaid Bailey’s ijs, rum-rozijnen, wishkey-ijs … en dan met zelfgemaakte zoute caramelsaus mmmmm

    • Yolanda
      mei 19, 2016

      Oe! Dat klinkt ook erg lekker! Ik zie graag recepten terug!

  • yasmina
    oktober 1, 2016

    ik ga het met water in plaats van melk doen lukt dat?????????????

    • Yolanda
      oktober 1, 2016

      Beste Yasmina, ik heb zelf nooit geprobeerd de melk te vervangen voor water. Het vet en de (melk)suiker in melk geven het ijs een bepaalde consistentie. Ik kan me voorstellen dat de structuur en smaak van het ijs veranderen op het moment dat je de melk vervangt door water. Ik zou er dus niet zo snel voor kiezen. Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Ik zou het leuk vinden als je laat weten wat het resultaat is.

Geef een reactie

BlogSociety
volrecepten.nl