Sorbetijs van Aardbeien en Vlierbloesem

Sorbetijs…. maar dan ANDERS

Hoewel ik heel erg kan genieten van smaakcombinaties zoals appel en kaneel, of tomaten met basilicum, vind ik heel ook leuk om wat minder voor de hand liggende smaakcombinaties te proberen. Ik wilde graag weer ijs maken, maar dan ANDERS.

Laten we het hebben over smaakcombinaties

Groenten, fruit en kruiden die op hetzelfde moment groeien en bloeien, oftewel “in het seizoen zijn”, vormen vaak goede smaakcombinaties.

Hmmm eens even denken: ik heb al een aantal ijsrecepten gemaakt, waaronder aardbeienijs, yoghurtijs en chocoladeijs. Nu wil ik graag sorbetijs maken. Omdat aardbeien NU in het seizoen zijn, wil ik sorbetijs maken van aardbeien. Als zomerkoninkjes in het seizoen zijn, moet je volop genieten van die heerlijke, zoete, sappige smaak! Lees hier meer over voedingswaarde, smaak en toepassing van aardbeien.

Ik zou de aardbeien graag combineren met een verrassende smaak. Wat bloeit en groeit er op dit moment ook nog…

…Juist! Vlierbloesem. En laat ik nou vorige week vijf liter vlierbloesemsiroop gemaakt hebben. Overigens kun je vlierbloesemsiroop ook kopen bij de HEMA of Ikea.

Ureka! Sorbetijs van aardbeien en vlierbloesem!

Ik ga het gewoon eens proberen om een recept dat ik al vaker gemaakt heb voor aardbeiensorbetijs om te toveren in een recept voor sorbetijs van aardbeien en vlierbloesem. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: als je een goed basisrecept in je arsenaal hebt, kun je eindeloos variëren en nieuwe smaakcombinaties maken.

Zo gezegd, zo gedaan

En ik ben zeer tevreden over het resultaat. Dit sorbetijs van aardbeien en vlierbloesem is erg lekker en verfrissend op een warme zomerdag.

 

sorbetijs van aardbeien en vlierbloesem

Optimaal genieten van de smaken van het seizoen met aardbeien en vlierbloesem in lekker verfrissend sorbetijs!
Gang: Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediënten

 • 600 gram aardbeien gewassen en ontkroond
 • 75 gram suiker
 • 75 milliliter water
 • 200 milliliter vlierbloesemsiroop
 • citroensap eventueel

Instructies

 • Breng het water aan de kook en los hierin al roerend de suiker op. Laat de suikersiroop ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de suikersiroop afkoelen.
 • Pureer de aardbeien.
 • Meng de gepureerde aardbeien met de suikersiroop en de vlierbloesemsiroop. En roer goed door.
 • Proef of je ijsmengsel zoet of fris genoeg is. Houdt er rekening mee dat je smaakbeleving van zoet minder is als je ijsmengsel heel koud is. Dus met andere woorden: in bevroren toestand neem je zoetheid minder waar. Voeg naar smaak eventueel nog wat vlierbloesemsiroop toe of voeg wat citroensap toe.
 • Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het ijsmengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
 • Heb je een andere ijsmachine: Zorg dat je ijsmengsel eerst goed koud is in de koelkast en schenk dan het ijsmengsel in je ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing.
 • Heb je nou helemaal geen ijsmachine, laat dan het ijsmengsel eerst goed afkoelen in de koelkast. Daarna kun je het mengsel in de vriezer zetten en het elk half uur door roeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende drie tot vier uur.

Kun jij nog verrassende smaakcombinaties bedenken? Ik zou het leuk vinden als je het zou laten weten in een reactie.

veel liefs
signature

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.

Previous
Review Magimix zelfvriezende ijsmachine, Magimix Turbine à Glace
Sorbetijs van Aardbeien en Vlierbloesem