Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Review Altijd ijs en recept ijshoorntjes

Homemade rules

Dat ik graag alles zelf maak mag duidelijk zijn. Dat geldt zeker voor ijs. Eerder plaatste ik al een aantal recepten voor zelfgemaakt ijs en schreef ik een review over de zelfvriezende ijsmachine van Magimix. Hier volgt een review Altijd ijs en een recept voor ijshoorntjes.

Altijd ijs

Altijd ijs

Als je graag zelf ijs maakt zijn een verzameling mooie ijsrecepten onontbeerlijk. En laat ik deze nou gevonden hebben in het boek Altijd ijs van Marleen Visser. Wellicht ken je Marleen Visser van het het blog ShareLoveNotSecrets, waar ze recepten en mooie foodfoto’s deelt. In het boek Altijd ijs heeft Marleen zich volledig toegelegd op ijs. Dat dit boek met liefde is gemaakt, blijkt uit de mooie fotografie, maar ook uit het feit dat alle recepten eindeloos zijn getest met verschillende ingrediënten.

Vicecreams & nicecreams

Er wordt onderscheid gemaakt in vicecreams oftewel “ondeugend lekkere ijsjes” en  “lekkere gezonde variaties”, de nicecreams. Er wordt duidelijk uitgelegd wanneer en hoe je bepaalde ingrediënten kunt vervangen door andere ingrediënten voor bijvoorbeeld vegan variaties of variaties met minder geraffineerde suikers.

De basis

In de eerste hoofdstukken wordt de basis van het ijs maken uitgelegd, welke hulpmiddelen of producten je nodig hebt en tips voor het beste resultaat. Verder is het boek opgebouwd uit een aantal basisrecepten waaronder Roomijs, Sorbetijs, Yoghurtijs en Veganistisch ijs. De recepten die volgen in het boek zijn gebaseerd op deze basisrecepten.

4 seizoenen

Omdat elke jaargetijde andere producten en mogelijkheden met zich meebrengt zijn de recepten onderverdeeld in lente, zomer, herfst en winter. Daarnaast is er voldoende variatie in de vorm van schepijs, ijslolly’s, magnums en icecream-sandwiches. De Bitter sweet sandwiches, met bitterkoekjes lijken mij heerlijk. Mijn kids lusten vast heel graag de Split, dit is een nicecream dus dat is mooi meegenomen. Maar ik zou ook graag eens Ella’s appeltaartijs of Vijgen-yoghurtmagnum proberen.

Kortom

De heerlijke recepten samen met de mooie fotografie maken Altijd ijs een boek om je aan te verlekkeren. En om al dat lekkers in te serveren voeg ik nog een receptje toe voor zelfgemaakte ijshoorntjes!

 

 

IJshoorntjes
Print
Recipe type: nagerecht, gebak
Author:
Serves: 8 stuks
Leuk om met kinderen te maken of gewoon omdat je graag alles zelf maakt. Zoals eigenlijk altijd geldt: zelfgemaakt is lekkerder. Naar een recept uit de gebruiksaanwijzing van een wafelijzer.
Ingredients
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram suiker
  • 85 gram bloem, gezeefd
  • 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten en daarna wat afgekoeld
  • extra nodig: elektrisch wafelijzer, ijshoorntjesmaker of ouderwets wafelijzer
Instructions
  1. klop het ei, het eiwit en het zout goed door elkaar.
  2. klop de suiker erdoor tot alles goed is gemengd en het ei wat lichter van kleur is geworden (ongeveer 1 minuut).
  3. voeg de bloem toe en klop tot alles is opgenomen en er geen klontjes meer in zitten.
  4. voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.
  5. Het wafelmengsel is nu klaar om af te bakken. Houdt rekening met de instructies van je elektrische wafelijzer.
  6. verwarm het wafelijzer en vet in met wat boter.
  7. Leg een stuk bakpapier, theedoek of een bord klaar om de wafeltjes op te vormen. Leg ook het hulpmiddel om het ijshoorntje te vormen klaar. Dit is bijgeleverd bij een elektrische ijshoorntjesmaker, maar als je dat niet hebt, gebruik je een spies of rietje om de ijshoorntjes te vormen.
  8. Giet een ruime eetlepel wafelmengsel in het midden van de wafelijzer.
  9. Sluit het wafelijzer en bak een paar minuten tot goudbruin.
  10. Leg de warme wafel op theedoek of bakpapier en vorm snel tot een hoorn. Voorzichtig, want de wafel is heet. Gebruik eventueel een theedoek om je handen te beschermen.
  11. Houd de hoorn voorzichtig in de juiste vorm tot deze hard is geworden.
  12. Laat verder afkoelen op een rooster
Notes
De wafels worden binnen een paar seconden hard, dus rol ze snel tot een ijshoorntje.
 

 

Ken jij het boek Altijd ijs al? Wat vind jij van het boek en welk ijsrecept zou jij als eerste maken? Is ijs inderdaad voor alle seizoenen of alleen als het heel warm is? Of ken jij nog een geweldig ijsrecept? Ik lees graag jouw mening in een reactie!

0
XO
signature

No Comments Yet.

Geef een reactie

BlogSociety
volrecepten.nl