Aardbeienijs

 

Zelf aardbeienijs maken ingewikkeld?

Nee hoor, niet als je in het bezit bent van de volgende twee zaken.

Ten eerste heb je een goed recept voor aardbeienijs nodig. Een goed recept hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Als je uitgaat van verse pure ingrediënten heb je verder niet veel nodig. Less is more!

Een goed recept

Dit recept voor aardbeienijs vond ik bij Culy en deze vonden het weer op een blog en diegene had het weer uit het boek Ijspret van Linda Lomelino. Ik heb het recept al meermalen getest en bij ons thuis is het een hit. Kortom dit boek staat dus bij deze op mijn verlanglijstje!

update augustus 2016: inmiddels behoort het boek Ijspret natuurlijk tot mijn collectie! Daarnaast heb ik nog een ander leuk boek aangeschaft met mooie ijsrecepten geschreven door medeblogger Marleen Visser van het blog Share Love Not Secrets. Het boek heet “Altijd Ijs” met zo’n 100 ijsrecepten voor elk seizoen.

Goed gereedschap

Ten tweede reduceert een goede ijsmachine het ijs maken tot een peulenschil. Ik gebruikte een Magimix zelfvriezende ijsmachine. Ik vind het een fantastische machine. Het voordeel is namelijk dat je geen mengkom in de vriezer hoeft te bewaren voor als je ijs wilt maken. Een zelfvriezende ijsmachine is altijd “good to go”. Het enige wat je hoeft te doen is hem aan te zetten en te wachten tot het ijs klaar is. Daarna kun je gelijk een volgende portie ijs draaien. Zo zou je de hele dag door kunnen.

Aardbeienijs

Voor de beginnende of luie ijsmaker. Dit recept heeft maar 4 ingrediënten en daar hoef je maar bar weinig mee te doen. Maar het resultaat mag er wezen!
Gang: Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediënten

  • 350 gram aardbeien gewassen en ontkroond
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (ca.400 g)
  • 250 ml slagroom luchtig geklopt, niet stijf

Instructies

  • Pureer de aardbeien samen met de citroensap.
  • Meng de gecondenseerde melk met het aardbeien-citroensap.
  • Spatel de luchtig geklopte slagroom door het aardbeienmengsel.
  • Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
  • Heb je een andere ijsmachine: laat dan het mengsel in de koelkast nog extra koud worden en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
  • Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat het in de koelkast extra koud is geworden, in de vriezer zetten en elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur.

Heb je de smaak van het maken van ijs te pakken? Lees ook mijn recept voor chocoladeijs, bosbessenijs, romig vanilleijsaardbeien sorbetijs en yoghurtijs

veel liefs
signature

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.

Previous
Moussaka
Aardbeienijs