Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Chocoladeijs

Chocoladeijs! Dáár houden vrouwen van!

Ik sprak al eerder over het effect dat chocolade kan hebben op de gemoedstoestand. Voornamelijk vrouwen staan er om bekend elke dag wel een stukje chocolade te lusten. Een andere verwennerij is natuurlijk ijs. Wie lust er nou niet een lekker ijsje op een warme dag? Of als toetje bij het (kerst)diner? Denk maar aan het aardbeienijs of yoghurtijs dat ik eerder heb gedeeld.

Chocoladeijs is dus “what women want, and men wouldn’t mind…”

In dit recept komen chocolade en ijs samen tot de verrukkelijke combinatie chocoladeijs. Als je een ijsmachine hebt maak je het met gemak. Heb je geen ijsmachine dan is er wat meer toewijding nodig…

chocoladeijs
Print
Recipe type: nagerecht
Author:
recept uit het boek Chocolade van Maxime Clark.
Ingredients
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk (=250 milliliter)
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 400 gram melkchocolade, in blokjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 375 milliliter slagroom
  • 200 gram noga, grof gehakt (soft noga van Lonka is prima)
Instructions
  1. Breng de melk, de gecondenseerde melk, suiker en de cacao in een pan al roerend aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de melkchocolade toe. Laat de chocolade in de pan smelten.
  3. Laat de pan volledig afkoelen (eventueel in een bak met water om het te versnellen).
  4. Roer de vanille erdoor en zet de pan in de koelkast gedurende 1 uur.
  5. Roer de slagroom door het chocolademengsel. Maak nu in twee porties van zo'n 850 milliliter ijs.
  6. Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je 850 milliliter van het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs. Voeg de gehakte noga tijdens het draaien toe.
  7. Heb je een andere ijsmachine: schenk 850 milliliter van het mengsel in je ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing.
  8. Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat je de noga hebt toegevoegd, in 2 porties verdelen. Zet het in de vriezer en roer het elk half uur door om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende drie tot vier uur.
 

1
XO
signature
2 Responses
  • Christine
    mei 27, 2016

    Wanneer gaat de suiker erbij?

    • Yolanda
      mei 27, 2016

      Dag Christine, dank voor je berichtje. De suiker gaat er samen met de melk en gecondenseerde melk bij. Ik zal het recept aanpassen. 😄

Geef een reactie

BlogSociety
volrecepten.nl