Yoghurtijs
Onmogelijk! Binnen een half uur romig yoghurtijs maken?
Het kan echt!
Was het aardbeienijs in mijn vorige post snel klaar, dit recept voor yoghurtijs draai je NOG sneller in elkaar. Ik maakte binnen “no time” dit verfrissende yoghurtijs. Hoelang duurt het nou eigenlijk om wat slagroom met suiker te kloppen en het door yoghurt te spatelen? Want ECHT dat is het.
Dan is het klaar om in de ijsmachine te gaan
En als je zo’n krachtpatser van een ijsmachine hebt als ik, dan is in 20 minuten jouw yoghurtijs klaar. Zo snel kun jij waarschijnlijk niet naar je lokale ijssalon om ijs te halen. Tenzij je 24/7 een ijscoman met ijskar voor de deur hebt staat, is dit toch echt de snelste manier om aan echt lekker yoghurtijs te komen.
Yoghurtijs
Ingrediënten
- 450 milliliter Griekse yoghurt 10% vet
- 250 milliliter slagroom
- 160 gram suiker eventueel een deel vervangen door vanillesuiker
- garnering:
- handje pecannoten of walnoten
- 2 eetlepels thijmhoning
Instructies
- Klop de slagroom met de suiker luchtig, maar niet stijf. Spatel de luchtig geklopte slagroom door de Griekse yoghurt.
- Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
- Heb je een andere ijsmachine: schenk het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
- Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat het in de koelkast extra koud is geworden, in de vriezer zetten en elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur.
- Serveer bolletjes yoghurtijs met grof gehakte walnoten en besprenkel met wat honing.
Heb je de smaak van het maken van ijs te pakken? Lees ook mijn recept voor chocoladeijs, aardbeien sorbetijs, bosbessenijs of romig vanilleijs.
2 Comments