Citroenlimonade

When life gives you lemons…

Make Lemonade!!!

Als je een citroen zo uit het handje eet kun je een zelfde reactie verwachten als de meneer op de foto (not related, maar een stockphoto). Beter is het om van je citroenen limonade siroop te maken.

Zelf citroenlimonade siroop maken is kinderlijk eenvoudig

Bovendien weet je precies wat er in zit….. namelijk citroen, suiker….. en verder….. NIETS!

Dit is ook weer een leuk karweitje dat je samen met kinderen kunt maken. Laat ze citroenschil raspen of de citroenen uitpersen. Indien je gewone citroenen gebruikt, boen het waslaagje dan van de schil af. Of gebruik biologische citroenen, deze hebben geen waslaagje op de schil.

Bewaar de citroenlimonade siroop in een goed schoongemaakte fles. Lekker verfrissend met (bubbeltjes)water. Serveer met ijsklontjes, schijfjes citroen of een takje munt. Of maak een tropische variatie op dit recept met limoenen.

Meer limonade siroop? Lees ook mijn posts met recepten voor rabarber limonade siroop en vlierbloesemsiroop.

citroenlimonade siroop

voor ongeveer 500 ml limonadesiroop
Gang: drankje
Auteur: Yolanda

Ingrediënten

  • rasp van 6 tot 8 citroenen
  • 350 ml citroensap
  • 350 gram suiker

Instructies

  • Doe de suiker, het citroensap en de citroenrasp in een steelpan.
  • Verhitten totdat de suiker is opgelost.
  • Laat de siroop afkoelen en laat de smaken uit het citroenrasp nog een uur intrekken.
  • Dan kun je de citroenlimonade siroop zeven door het door een zeef te gieten met een kaasdoek/neteldoek of theedoek erin.
  • Giet de siroop over in een gesteriliseerde fles.

Notities

Lekker verfrissend drankje met gewoon water of bubbeltjeswater.

 

Wist je dat het zo makkelijk was om zelf citroenlimonade siroop te maken? Ga jij nu zelf ook limonade siroop maken of  vind je het NOG makkelijker om in de supermarkt te kopen? Of heb je een eigen recept voor limonade siroop? Laat het me weten in een reactie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment
  • Annet
    november 29, 2020

    Leuk, hoe langKun je het bewaren?