Review Magimix zelfvriezende ijsmachine, Magimix Turbine à Glace

Nooit gedacht dat ik ijs maken zo leuk vond

De afgelopen dagen heb ik een aantal ijsrecepten gedeeld, waaronder aardbeienijs, yoghurtijs en chocoladeijs. Al deze ijsrecepten zijn gemaakt in de Magimix zelfvriezende ijsmachine. Ik heb deze ijsmachine al zo vaak genoemd, je zou denken dat ik gesponsord word. Helaas, niets is minder waar. De Magimix zelfvriezende ijsmachine was een verjaardagscadeau. Sinds tweeëneenhalf jaar maakt deze ijsmachine deel uit van mijn huishouding. Sindsdien heeft deze machine al menig ijsje voor ons koud gedraaid. En niet zonder succes mag ik zeggen. Eerlijk gezegd zou ik zonder ijsmachine nooit aan het maken van ijs begonnen zijn. Maar als je er eenmaal aan begint, merk je dat het zo eenvoudig en belonend is. Wie houdt er nou niet van een ijsje? Je kunt naar hartenlust experimenteren met smaken en ingrediënten.

Omdat ik mij kan voorstellen dat je niet zomaar zo’n aanschaf doet, deel ik bij deze mijn gebruikerservaringen. Toegegeven: als je kiest tot aanschaf van de Magimix zelfvriezende ijsmachine via mijn link naar Bol.com, krijg ik een klein bedrag commissie (ook als je een andere aanschaf doet).

De Magimix zelfvriezende ijsmachine

De Magimix Turbine à Glace is een zelfvriezende ijsmachine. Dat betekent dat de machine het ijs zelf koelt. Er hoeft dus geen mengkom in de vriezer bewaard te worden. De machine is uitgerust met twee mengkommen met beiden een inhoud van 1,6 liter. Daarnaast heeft de machine een transparante deksel zodat je het proces van het ijs maken in de gaten kunt blijven houden. De bediening van de ijsmachine is eenvoudig. Er zit een knop op om de machine op koelen te zetten. Daarnaast zit een knop die zorgt dat de mengarmen gaan draaien. Met de tijdschakelaar kun je de tijd instellen. Als het ijs al eerder de optimale consistentie heeft, slaat de mengarm vanzelf af. Dit is echt een krachtpatser. In 20 minuten maakt de machine sorbetijs, in 30 minuten roomijs en in 40 minuten alcoholhoudend ijs.

Voordelen

 • Je kunt gelijk aan de slag, je hoeft niet vooraf een mengkom in de vriezer te leggen. Ik vul mijn vriezer liever met zelfgemaakt ijs dan met mengkommen voor een ijsmachine.
 • Transparant deksel waardoor je ingrediënten kunt toevoegen en waardoor je kunt zien of je ijs al klaar is.
 • Het ijs is razendsnel klaar.
 • Het ijs heeft een mooie consistentie.
 • Je kunt gelijk weer aan de slag voor volgende porties, je kunt dus hele dag ijs blijven draaien.
 • Krachtige motor.
 • De Magimix zelfvriezende ijsmachine is een degelijk apparaat. Waarschijnlijk gaat dit apparaat een leven lang mee. Als je het zo bekijkt is dit apparaat de investering wel waard.

Nadelen

 • De kosten van de Magimix zelfvriezende ijsmachine. Dit apparaat is een flinke investering. Om dat geld er uit te halen moet je heel wat ijs maken. Aan de andere kant: een hobby mag toch ook wat kosten?
 • Het is een redelijk groot apparaat. Ik kan me voorstellen dat je dit apparaat niet zomaar op je aanrecht zet of in je keukenkastje bewaart. Ik stal het apparaat in de garage als het niet gebruikt wordt.
 • Er zit een ingebouwde mengkom in en een losse mengkom. Als je de ingebouwde mengkom gebruikt is het schoonmaken iets lastiger. Als je de losse mengkom gebruikt heb je Kirsch, of andere vloeistof met een hoog alcoholpercentage, nodig tussen de beide mengkommen. Als je veel ijs maakt is dit wat mij betreft een onnodige kostenpost. Ik maak het ijs in de vaste mengkom en moet net iets meer moeite doen om de kom schoon te maken.
 • Er zit een boekje bij met ijsrecepten, maar dat is Franstalig. Magimix is namelijk een frans merk. Ik heb liever recepten in het Nederlands geschreven.
Al met al, de balans opmakend, ben ik dus heel blij met deze Magimix zelfvriezende ijsmachine. En mijn familie ook. Ik gebruik het apparaat eigenlijk wel gedurende het hele jaar door. In de zomer wordt het natuurlijk het meest gebruikt, maar ook in de herfst genieten we nog wel van een ijsje, gemaakt van het overschot aan peren dat er uit eigen tuin komt. Met kerst valt een zelfgemaakt ijsje ook in de smaak.

update aug 2016

Inmiddels heeft Magimix een nieuwere versie van deze ijsmachine op de markt gebracht. De Magimix Gelato Expert.

De Magimix Gelato Expert heeft grotere ijsemmers, namelijk 2 liter ten opzichte van de 1,6 liter van de Magimix Turbine à Glace. Daarnaast zijn er nu bij de Magimix Gelato Expert 3 knoppen toegevoegd voor 3 soorten ijsbereidingen, namelijk softijs, schepijs en granité.

 

veel liefs
signature

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments
 • Nell Nijssen
  juni 16, 2015

  Een fijn masjientje deze ijsmachine. Ik heb hem zelf ook en ook hier komt hij regelmatig tevoorschijn. Nadeel is idd de prijs, hoewel ik zijn gewicht ook niet bepaald prettig vindt. Voordeel is wel dat je ijs hebt zonder kleur- of smaakstoffen. Leuk om je blog ontdekt te hebben!

  • Yolanda
   juni 16, 2015

   Beste Nell,
   Dank voor je reactie en je compliment. Het is zeker een fijne machine! Goed ijs kost ook wat. Ik had het laatst met mijn zoontje over hoeveel een bolletje ijs bij de ijssalon kost: €1,20. Als je met het hele gezin regelmatig een bezoekje brengt aan de ijssalon, haal je de kosten van het apparaat er na een tijdje wel uit. En je weet precies wat er in je ijs zit!

 • Wendy
  juni 23, 2015

  Zo ontzettend met je eens! Maar dat weet je al, haha! Hier maakt hij ook overuren. Fruit, kokosmelk, yoghurt, vruchtensap, vla. Al onze restjes worden hier tot ijs gedraaid 😉

  • Yolanda
   juni 23, 2015

   Als je het zo bekijkt is de ijsmachine de investering meer dan waard! Super snel een lekker toetje maken met restjes en je weet wat er in zit. Zelfs het geluid dat het apparaat maakt heeft op mij een kalmerende uitwerking.

 • Marie
  augustus 22, 2016

  hoe kom ik aan de nederlandse gebruiksaanwijzing voor deze machine?????? Alleen de franse ontvangen,

  • Yolanda
   augustus 22, 2016

   Beste Marie, heb je op Google gezocht naar magimix la turbine a glace gebruiksaanwijzing? Dan vind je wel Nederlandse gebruiksaanwijzingen. Succes!

Previous
Chocoladeijs
Review Magimix zelfvriezende ijsmachine, Magimix Turbine à Glace