Couscoussalade

Couscous, the food so nice they named it twice

Nou dat klopt wel hoor. Heerlijk vind ik het. In de zomer is deze couscoussalade favoriet. Ik maak het zeker meerdere keren per week en eet het als lunch, tussendoortje en als bijgerecht. Deze couscoussalade gaat ook lekker in een bakje mee naar het werk. Perfect om van te voren te (meal)preppen.

Geen idee hoe gezond of ongezond couscous is. Hoe koolhydraatrijk het is, of wat de glycemische index is. Het enige wat ik weet is dat ik er geen genoeg van kan krijgen. En ach, het is voor mij een manier om meer groente te eten zoals paprika, komkommer en tomaat. De peterselie, munt en basilicum geven een lekkere friskruidige smaak. Het citroensap zorgt voor wat vitamine C. Niks mis mee wat mij betreft.

Ik eet dit graag met wat feta, maar voel je vrij om dit weg te laten of te vervangen door olijven. Dit recept is overigens niet in steen gebeiteld. De hoeveelheden niet. De ingrediënten niet. Ik doe ook maar wat en voeg naar smaak de ingrediënten toe.

Om je niet helemaal in het diepe te gooien heb ik toch het een en ander in een recept voor je opgeschreven ter inspiratie.

Ik hoor heel graag jouw favoriete couscousrecept. Eet jij het warm of ook als salade? Wat kan ik nog meer met dit verrukkelijke ingrediënt? Let me know in the comments!

couscoussalade

fris kruidige couscoussalade, lekker als tussendoortje, lunch of bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram couscous wellen in gekookt water volgens de verpakking
  • 2 theelepels zout
  • 2 handjes platte peterselie fijngesneden
  • 1 handje verse muntblaadjes fijngesneden
  • 1 handje basilicumblaadjes fijngesneden
  • ½ komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 2 handjes cherrytomaten gehalveerd
  • sap van 1 citroen
  • paar kneepjes vloeibare honing naar smaak
  • olijfolie (extra vergine) naar smaak
  • fetakaas

Instructies

  • Bereid de couscous met het zout volgens de instructies op de verpakking
  • Voeg de fijngesneden peterselie, munt en basilicum toe.
  • Voeg het sap van 1 citroen toe.
  • Snijdt de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de reepjes komkommer nu in blokjes. Voeg toe aan de couscous.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg toe aan de couscous.
  • Voeg naar smaak olijfolie en honing toe.
  • Meng de ingrediënten en roer de couscous los met een vork.
  • Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe samen met verkruimelde feta.

Voor meer zomerse gerechten, kijk dan ook eens naar het recept voor Moussaka en Tzatziki. Succes gegarandeerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.