Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Tagliatelle met romige champignonsaus

Mijn specialiteit?

Als mijn nichtje komt eten en vraagt om “mijn specialiteit”, dan weet ik wat ze bedoelt.

Ze bedoelt: tagliatelle met romige champignonsaus

Talloze keren heb ik het haar voorgeschoteld. En talloze keren heeft ze ervan gesmuld. En nog vaker heb ik aangeboden het recept voor haar op te schrijven….

Liever heeft ze dat IK het voor haar maak…

Ja, natuurlijk, dat snap ik. Wie vindt het nou niet heerlijk om -in goed gezelschap- verwend te worden met lekker voedsel, dat met zorg en liefde is bereid?

Beste nichtje, bij deze ga ik het recept voor tagliatelle met romige champignonsaus TOCH met je delen, zodat jij op jouw beurt weer mensen blij kunt maken met “mijn specialiteit”. Wie ga JIJ verrassen?

Tagliatelle met romige champignonsaus
Print
Recipe type: hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Author:
Lekker Italiaans vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
  • 300 gram tagliatelle
  • 250 gram sperziebonen of haricots verts, afgehaald en in tweeën
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 1,25 deciliter witte wijn
  • 1,25 deciliter water
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels vers gehakt basilicum
  • 100 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 40 gram zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • stukje Parmezaanse kaas, geschaafd
Instructions
  1. Zet een grote pan met water op. Kook of stoom (gebruik een stoommandje) de sperziebonen even voor, totdat ze net niet gaar zijn. In deze pan en in dit kookwater kun je dadelijk je tagliatelle koken.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook op matig vuur.
  3. Voeg de champignons toe en laat deze ook even meebakken.
  4. Voeg wijn, slagroom, water en bouillonblokje toe. (In de praktijk voeg ik een bekertje slagroom toe en vul het daarna voor de helft met achtereenvolgens wijn en water) Breng de saus aan de kook en laat de saus dan in 10 minuten op laag vuur inkoken.
  5. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Haal de pan met de saus van het vuur. Roer een beetje hete saus door het losgeklopte ei. Giet vervolgens het eimengsel geleidelijk bij de saus onder voortdurend roeren. Blijf 30 seconden roeren.
  7. Roer boontjes, pijnboompitten en tomaat erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Je kunt de saus nog wel doorwarmen, maar laat het niet meer koken want dan stolt het ei.
  9. Strooi op het laatste moment de vers gehakte basilicum over de saus.
  10. Serveer de tagliatelle met de saus erover. Garneer met Parmezaanse kaas.

Tip

Restjes basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas kun je verwerken in een zelfgemaakte Pesto.

 

Heb jij ook een “specialiteit”? Met welke kookkunsten kun jij je vrienden en familie blij maken? Welk gerecht heb jij altijd al eens willen leren maken? Ik lees graag jouw ervaringen in een reactie!

2
XO
signature
2 Responses
  • Je nichtje
    augustus 9, 2016

    We zijn nu ruim een jaar verder, en ik heb zojuist het recept gekopieerd. Over een jaar ga ik het misschien zelf maken. Maar inderdaad…ik heb liever dat JIJ het voor me maakt.

    • Yolanda
      augustus 9, 2016

      Hahaha, met alle liefde kom je gezellig eten en maak ik het voor je klaar! Maar het is natuurlijk ook leuk als je op elk gewenst moment van dit recept kunt genieten en het je eigen maakt. Succes gegarandeerd als je eters krijgt!

Geef een reactie

BlogSociety
volrecepten.nl