Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Bananenbrood

Ik hou van bruine bananen!!!

Ik heb ze het liefst zo bruin, dat ze bijna zwart zijn. Hoe bruiner hoe zoeter. Een beetje foodblogger heeft een recept voor bananenbrood, dus laat ik daar dan mee beginnen. Dit bananenbrood bak ik elke week. Mijn dochter is er namelijk gek op. Ze neemt elke dag een plakje mee naar school in plaats van voorverpakte koek zoals de meeste klasgenootjes gewend zijn. Mijn dochter vindt dit bananenbrood namelijk veeeeel lekkerder dan koek. Ik snijd de afgekoelde bananenbrood in plakken en verpakt ze per stuk in vershoudfolie. Vervolgens doe ik ze in een zipp-lock zak in de vriezer. Ik kan dan elke dag een bevroren plak in haar schooltas doen. Tegen 10 uur is het echt wel ontdooid.

Het is heel makkelijk klaar te maken. In een kwartiertje heb je het beslag wel klaar en dan moet het nog een uurtje in de oven. Kan weinig mis aan gaan.bananenbrood

Gooi nooit bananen weg waarvan je denkt dat ze overrijp zijn. Ze kunnen prima verwerkt worden in dit recept. Er zijn ook andere toepassingen voor (over)rijpe bananen. Als ik geen bananenbrood bak, dan stop ik ze gepeld in de vriezer. Ik heb altijd wel wat bevroren bananen. Ik gebruik ze ook voor smoothies of bananenijs. Hier volgt het recept.

Recept Bananenbrood

ingrediΓ«nten

  • 75 gram zachte boter
  • 4 rijpe bananen, geprakt
  • 170 tot 200 gram bruine suiker (naar smaak en afhankelijk van hoe rijp je bananen zijn)
  • 1 ei, geklutst
  • 1 eetlepel vanille extractΒ Β 
  • snuf zout
  • 1 theelepel dubbelkoolzure soda, (=zuiveringszout)
  • 170 gram bloem (spelt of andere bloem)

bereiding

Verhit de oven tot 180 graden Celcius hetelucht. Vet een broodblik van 30×23 cm in. Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de boter, suiker, het ei en vanille extract door. Voeg er het zout en de dubbelkoolzure soda aan toe en meng er op het laatst de bloem door. Schep het mengsel in het ingevette broodblik en zet het 1 uur in de oven. Haal het eruit, laat het afkoelen.

aangepast recept uit: miss Dahl’s heerlijkheden, Sophie Dahl

Geniet van een warme of koude plak bananenbrood op school, op het werk, als tussendoortje of gewoon voor de lekkere trek.

Hoe eet jij je bananen het liefst?

 

1
XO
signature
2 Responses
  • Joey m
    april 26, 2015

    jam jam lekker πŸ™‚

    • Een snufje aandacht en liefde
      april 27, 2015

      Dank je Joey, ik weet dat jij het lekker vindt. Wil je het ook eens zelf maken?

Geef een reactie

BlogSociety
volrecepten.nl