Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Rode Kool met Appeltjes

Het is weer volop herfst

De herfst en de winter hebben zo hun charme. Als het buiten waait of regent gaan we warm en comfortabel binnen zitten. Lekker knus! De herfst en de winter draait om gezelligheid en familiefeesten zoals Sint Maarten, het Sinterklaasfeest, Kerstmis en Oud en Nieuw.

Heerlijk, herfstig, comfort food

In de herfst en winter eten we ook ander voedsel, zoals kruidnoten, pompoensoep of rode kool met appeltjes. We kennen allemaal rode kool met appeltjes als een traditioneel Hollands recept. Jong en oud, iedereen lust rode kool met appeltjes. Daarom is het ook zo’n populair bijgerecht voor een doordeweekse avond of voor bij het kerstdiner. En wist je dat je het ook nog eens heel gemakkelijk zelf kunt maken. Bovendien laat het zich prima invriezen. Maak rode kool met appeltjes in een grote braadpan of gebruik een slowcooker. Lekker met aardappelpuree en Hollandse gehaktballen.

Naar een recept uit Lekker Hollands van Yolanda van der Jagt.

 

Wat vind jij nou een typisch Hollands gerecht om in de winter te eten? Of heb je nog een variatie op dit recept voor rode kool met appeltjes? Laat het weten in een reactie!

Rode Kool met Appeltjes
Print
Recipe type: bijgerecht
Cuisine: Hollands
Author:
Serves: 6-8 personen
recept uit Lekker Hollands, Yolanda van der Jagt
Ingredients
  • 1 kilogram rode kool
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1,2 deciliter witte wijnazijn
  • 2 appels, zonder klokhuis, geschild en in vieren
  • eventueel een plakje ontbijtkoek
Instructions
  1. Halveer de ui en snijd hem in halve ringen.
  2. Verwijderd de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de rode kool in vieren en snijd de witte kern eruit. Snijd nu de stukken rode kool in dunne reepjes.
  3. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui ongeveer 5 minuten in de boter.
  4. Voeg dan de suiker, het zout, de kruidnagels, het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe.
  5. Voeg de rode kool toe en roer voorzichtig door.
  6. Voeg de wijn en de witte wijnazijn toe. Laat de alcohol even op hoog vuur eruit koken.
  7. Leg de stukken appel op de rode kool en stoof afgedekt in ongeveer 1 uur beetgaar.
  8. Eventueel bind je het vocht met een plakje ontbijtkoek.
Notes
Lekker met aardappelpuree en huisgemaakte gehaktballen
 

1
XO
signature

No Comments Yet.

Geef een reactie

BlogSociety
volrecepten.nl