Chocolade Muffins

Having a bad day? Eet chocolade muffins!!!

Ik heb vandaag een “bad day”. Het weer is zoals ik me voel: donker, koud, regenachtig, druilerig. Wat kun je doen om weer blij te worden? Waar krijg je energie van? Zoals misschien duidelijk is, word ik “happy” van eten. Dromen over eten, lezen over eten, eten maken, eten delen, schrijven over eten.

Eerst maar even zorgen dat ik mij comfortabel voel. Ik neem een lekkere warme douche en laat mijn zorgen door het afvoerputje weglopen. Ik trek comfortabele kleding aan. En wat kan mij het schelen: ook al is het eind mei, ik steek lekker de open haard aan. Terwijl ik luister naar mijn favoriete muziek eens even nadenken. Is er ook voedsel waar je “happy” van wordt?

Natuurlijk!!! Chocolade!!! Nu deelde ik al eerder een recept voor brownies, maar dit recept voor chocolade muffins is ook niet te versmaden. Dit is het perfecte recept voor een dag als deze. Als je eet terwijl ze nog warm zijn, zit er warme vloeibare chocolade in je muffins. Daarnaast zit er in dit recept pure chocolade, hetgeen rijker is aan gezonde stoffen dan melkchocolade.

Het geluk opwekkende effect van chocolade

Als je chocolade eet kunnen bepaalde stoffen in je hersenen vrijkomen die voor een blij en gelukkig gevoel zorgen. Deze stoffen zijn serotonine en endorfine. Daarnaast doet het unieke mondgevoel van chocolade endorfine in de hersenen vrijkomen. Het gaat dan om de onweerstaanbare combinatie van vet, zoet en het smelten van de chocolade in de mond. Chocolade bevat ook de stof fenylethylamine. Deze stof wordt aangemaakt als mensen verliefd zijn. Daarom wordt gezegd dat chocolade lustopwekkend is.

Voor degenen die het geluk opwekkende effect van chocolade willen ervaren EN voor de chocoladeliefhebbers -die dit allang weten- is hier het recept voor warme chocolade muffins.

Recept chocolade muffins

 voor 12 stuks

Ingrediënten

  • 275 gram bloem
  • 30 gram ongezoete cacao
  • 2½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel dubbelkoolzure soda (=zuiveringszout )
  • 185 gram pure chocolade, heel grof gehakt
  • 100 gram melkchocolade, geraspt
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 dl zure room
  • 100 gram boter, gesmolten

extra nodig

  • Muffinbakplaat bekleed met papieren vormpjes

bereiden

Verwarm de oven voor tot 200° celcius hetelucht. 
Zeef bloem, cacao, bakpoeder en zuiveringszout in een grote kom. Roer de gehakte en geraspte chocolade erdoor. Klop in een andere kom de eieren met suiker, zure room en gesmolten boter door elkaar. Voeg de vloeibare ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en spatel alles door elkaar tot het net is vermengd en het een vrij stevig beslag is. Meng niet te lang. Schep het beslag in de muffinbakplaat. Bak de chocolade muffins in 20 minuten. Laat de muffins nog circa 15 minuten in de vorm afkoelen.

Tip: Eet ze als ze nog warm zijn, dan zijn de grof gehakte stukjes chocolade in de muffins nog vloeibaar!

Bron: Chocolade,  Maxine Clark

Van welk voedsel wordt jij weer instantly happy? Deel het in een reactie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments