Ga terug

Deze karwijcake heeft een heerlijk aromatische smaak die doet denken aan anijs. De binnenkant is zacht en smeuïg. De bovenkant is door het laagje suiker krokant.
Gang: gebak, Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediënten

  • 175 gram zachte ongezouten boter plus klontje extra
  • 175 gram fijne kristalsuiker plus 1 eetlepel om over de cake te strooien
  • 150 gram speltbloem
  • 2 theelepels =10 ml bakpoeder
  • 75 gram amandelmeel of amandelschaafsel fijngemalen in hakmolentje staafmixer
  • 4 theelepels =20 ml karwijzaadjes
  • 3 eieren

Instructies

  • verhit de oven op 180 graden C (boven en onderwarmte).
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Klop de boter met 175 gram suiker romig tot een licht en schuimig mengsel.
  • Meng in een aparte kom bloem, bakpoeder, gemalen amandelen en karwijzaad. klop hiervan 1 eetlepel door het boter en suikermengsel.
  • Voeg aan het boter en suikermengsel al kloppend telkens 1 ei tegelijk toe. Blijf kloppen tot het ei goed opgenomen is. Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Voeg na elk ei een deel bloemmengsel toe.
  • Schep het beslag in de cakevorm als alle ingrediënten gemengd zijn.
  • Strijk de bovenkant glad en strooi de resterende eetlepel suiker erover.
  • Bak de cake in 45 minuten goudbruin in de oven.
  • De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt.

Notities

bron: Keuken, Nigella Lawson