Deze karwijcake heeft een heerlijk aromatische smaak die doet denken aan anijs. De binnenkant is zacht en smeuïg. De bovenkant is door het laagje suiker krokant.
Gang: gebak, Nagerecht
Servings: 10
Author: Yolanda
Ingrediënten
175gramzachte ongezouten boterplus klontje extra
175gramfijne kristalsuikerplus 1 eetlepel om over de cake te strooien
150gramspeltbloem
2theelepels=10 ml bakpoeder
75gramamandelmeelof amandelschaafsel fijngemalen in hakmolentje staafmixer
4theelepels=20 ml karwijzaadjes
3eieren
Instructies
verhit de oven op 180 graden C (boven en onderwarmte).
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Klop de boter met 175 gram suiker romig tot een licht en schuimig mengsel.
Meng in een aparte kom bloem, bakpoeder, gemalen amandelen en karwijzaad. klop hiervan 1 eetlepel door het boter en suikermengsel.
Voeg aan het boter en suikermengsel al kloppend telkens 1 ei tegelijk toe. Blijf kloppen tot het ei goed opgenomen is. Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Voeg na elk ei een deel bloemmengsel toe.
Schep het beslag in de cakevorm als alle ingrediënten gemengd zijn.
Strijk de bovenkant glad en strooi de resterende eetlepel suiker erover.