Ga terug

Aardbeienijs

Voor de beginnende of luie ijsmaker. Dit recept heeft maar 4 ingrediƫnten en daar hoef je maar bar weinig mee te doen. Maar het resultaat mag er wezen!
Gang: Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 350 gram aardbeien gewassen en ontkroond
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (ca.400 g)
  • 250 ml slagroom luchtig geklopt, niet stijf

Instructies

  • Pureer de aardbeien samen met de citroensap.
  • Meng de gecondenseerde melk met het aardbeien-citroensap.
  • Spatel de luchtig geklopte slagroom door het aardbeienmengsel.
  • Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
  • Heb je een andere ijsmachine: laat dan het mengsel in de koelkast nog extra koud worden en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
  • Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat het in de koelkast extra koud is geworden, in de vriezer zetten en elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur.