over mij

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op “een snufje aandacht en liefde”. Welkom in mijn keuken.

Ik ben Yolanda, werkende moeder van 3 vrolijke, opgroeiende kinderen. Mijn passie is voedsel. Ik lees graag kookboeken, foodblogs, kooktijdschriften, verzin het maar. Als het even kan trek ik me terug in de keuken om te koken of te bakken. Ook geniet ik ervan om samen met de kinderen de keuken in te duiken. Het allerleukste is het om anderen te zien genieten van het eten dat ik heb bereid. Liefde gaat door de maag zeggen ze wel eens en ik geloof dat dat echt zo is. Voeding is een levensbehoefte. Het brengt troost, warmte en comfort. Maaltijden bereid met aandacht en liefde is mijn manier om te laten zien dat ik om mensen geef, dat ik aandacht en liefde voor ze heb. Voeding is hot en er zijn veel stromingen en eetstijlen. Denk maar aan superfoods, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, vegetarisch of veganistisch. Op dit moment kook ik wat wij als gezin lekker vinden. Voorlopig houd ik mij bij de volgende stelregels.

Don’t eat anything your great-great grandmother wouldn’t recognize as food. There are a great many food-like items in the supermarket your ancestors wouldn’t recognize as food… stay away from these~Michael Pollan

Zelfgemaakt is altijd beter dan processed foods. Zoveel mogelijk biologisch, seizoensgebonden en fair trade. Beperk foodwaste. Maar het allerbelangrijkste: bereid met een snufje aandacht en liefde. Echt, een maaltijd bereid met aandacht een liefde smaakt zoveel beter!!! En je gezin will love you for it! Graag deel ik in mijn recepten en ervaringen als werkende moeder van 3 kinderen, die graag haar gezin verwent met gewone lekkere voedzame maaltijden en soms wat minder voedzaam, maar wel altijd lekker!!! Heb je vragen, tips of ideeën? Ik hoor graag van je!