Ga terug

Aardappelkroketten

Een restje aardappelpuree tover je eenvoudig om in huisgemaakte aardappelkroketten. Op dit basisrecept kun je variaties maken door smaakmakers aan de aardappelpuree toe te voegen zoals geraspte (Parmezaanse) kaas, scheutje bouillon, mosterd, kruiden (peterselie) en specerijen.
Gang: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Een snufje aandacht en liefde

Ingrediƫnten

  • 500 gram aardappelpuree een nacht gekoeld in koelkast
  • 1 ei
  • paar eetlepels bloem
  • paneermeel
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Instructies

  • Laat de aardappelpuree goed afkoelen in de koelkast.
  • Splits het ei en meng de dooier door de aardappelpuree. Het eiwit bewaar je om te paneren.
  • Proef of je aardappelpuree voldoende op smaak is. Voeg eventueel zout en peper toe of andere smaakmakers.
  • Vorm met je handen kleine kroketten van de aardappelpuree. Is de puree te zacht, laat het dan eventueel tussendoor opstijven in de koelkast.
  • Zet drie schalen klaar. Een met bloem, een met het eiwit (losgeklopt) en een met paneermeel.
  • Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte eiwit en de paneermeel.
  • Bak de kroketten in hete olie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities

tip: bewaar de aardappelkroketten in de koelkast totdat je ze gaat bakken. Eventueel kun je ze voor het bakken ook invriezen.
tip: je kunt de kroketten warmhouden in een oven van 80 graden