Ga terug

chocoladeijs

recept uit het boek Chocolade van Maxime Clark.
Gang: Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 500 milliliter volle melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk =250 milliliter
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 400 gram melkchocolade in blokjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 375 milliliter slagroom
  • 200 gram noga grof gehakt (soft noga van Lonka is prima)

Instructies

  • Breng de melk, de gecondenseerde melk, suiker en de cacao in een pan al roerend aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de melkchocolade toe. Laat de chocolade in de pan smelten.
  • Laat de pan volledig afkoelen (eventueel in een bak met water om het te versnellen).
  • Roer de vanille erdoor en zet de pan in de koelkast gedurende 1 uur.
  • Roer de slagroom door het chocolademengsel. Maak nu in twee porties van zo'n 850 milliliter ijs.
  • Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je 850 milliliter van het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs. Voeg de gehakte noga tijdens het draaien toe.
  • Heb je een andere ijsmachine: schenk 850 milliliter van het mengsel in je ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing.
  • Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat je de noga hebt toegevoegd, in 2 porties verdelen. Zet het in de vriezer en roer het elk half uur door om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende drie tot vier uur.