Heerlijk romig perzikenijs dat zo al lekker genoeg is. Als je het ECHT bijzonder wilt maken, kun je er nog een topping bij doen van praline van sinaasappel karamel en pistachenoten.
Serveer het perzikenijs eventueel met een topping van praline gemaakt van sinaasappel karamel en pistachenoten.
Dit maak je door een karamel te maken van 100 gram suiker in een droge pan. Als de suiker is gesmolten tot karamel voeg je de zest van een halve sinaasappel toe. Voeg daarna 120 milliter sinaasappel toe. De karamel wordt gelijk een klont maar door zachtjes te verwarmen lost de karamel op in de sinaasappelsap. Laat op zacht vuur onder voortdurend roeren een groot deel van het vocht verdampen. Rooster 30 gram grof gehakte pistachenoten in een droge koekenpan. Voeg de karamel toe en laat het nog verder inkoken. Test een druppel op een schoteltje: wordt de karamel hard, dan is de karamel klaar. Als de karamel met pistachenoten klaar zijn schenk je het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Als de karamel met nootjes echt hard is geworden kun je het tot praline malen in je keukemachine of hakmolentje van je staafmixer. Gebruik de pulse knop.