Ga terug

Rode Kool met Appeltjes

recept uit Lekker Hollands, Yolanda van der Jagt
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 6 -8 personen
Auteur: Een snufje aandacht en liefde

Ingrediƫnten

  • 1 kilogram rode kool
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1,2 deciliter witte wijnazijn
  • 2 appels zonder klokhuis, geschild en in vieren
  • eventueel een plakje ontbijtkoek

Instructies

  • Halveer de ui en snijd hem in halve ringen.
  • Verwijderd de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de rode kool in vieren en snijd de witte kern eruit. Snijd nu de stukken rode kool in dunne reepjes.
  • Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui ongeveer 5 minuten in de boter.
  • Voeg dan de suiker, het zout, de kruidnagels, het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe.
  • Voeg de rode kool toe en roer voorzichtig door.
  • Voeg de wijn en de witte wijnazijn toe. Laat de alcohol even op hoog vuur eruit koken.
  • Leg de stukken appel op de rode kool en stoof afgedekt in ongeveer 1 uur beetgaar.
  • Eventueel bind je het vocht met een plakje ontbijtkoek.

Notities

Lekker met aardappelpuree en huisgemaakte gehaktballen