Ga terug

Pompoensoep

Heerlijke, eenvoudige pompoensoep. Lekker met brood met (komijnen)kaas.
Gang: lunchgerecht, voorgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Yolanda

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen (± 900 gram)
  • 2 uien gesnipperd
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • Scheutje olie om in te bakken
  • Peper en zout
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • Klein bekertje zure room
  • Eventueel wat geroosterde amandelschaafsel ter garnering

Instructies

  • Schil de pompoen en ontdoe de pompoen van zaadlijsten en pitten. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes.
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui met de kerrie.
  • Bak de pompoen nog even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Pureer de soep in de blender of met een staafmixer.
  • Breng dan de soep weer aan de kook en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Serveer de pompoensoep met een lepel zure room en eventueel wat amandelschaafsel.