couscoussalade
fris kruidige couscoussalade, lekker als tussendoortje, lunch of bijgerecht
- 250 gram couscous wellen in gekookt water volgens de verpakking
- 2 theelepels zout
- 2 handjes platte peterselie fijngesneden
- 1 handje verse muntblaadjes fijngesneden
- 1 handje basilicumblaadjes fijngesneden
- ½ komkommer
- 1 puntpaprika
- 2 handjes cherrytomaten gehalveerd
- sap van 1 citroen
- paar kneepjes vloeibare honing naar smaak
- olijfolie (extra vergine) naar smaak
- fetakaas
Bereid de couscous met het zout volgens de instructies op de verpakking
Voeg de fijngesneden peterselie, munt en basilicum toe.
Voeg het sap van 1 citroen toe.
Snijdt de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de reepjes komkommer nu in blokjes. Voeg toe aan de couscous.
Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg toe aan de couscous.
Voeg naar smaak olijfolie en honing toe.
Meng de ingrediënten en roer de couscous los met een vork.
Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe samen met verkruimelde feta.