Ga terug

couscoussalade

fris kruidige couscoussalade, lekker als tussendoortje, lunch of bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram couscous wellen in gekookt water volgens de verpakking
  • 2 theelepels zout
  • 2 handjes platte peterselie fijngesneden
  • 1 handje verse muntblaadjes fijngesneden
  • 1 handje basilicumblaadjes fijngesneden
  • ½ komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 2 handjes cherrytomaten gehalveerd
  • sap van 1 citroen
  • paar kneepjes vloeibare honing naar smaak
  • olijfolie (extra vergine) naar smaak
  • fetakaas

Instructies

  • Bereid de couscous met het zout volgens de instructies op de verpakking
  • Voeg de fijngesneden peterselie, munt en basilicum toe.
  • Voeg het sap van 1 citroen toe.
  • Snijdt de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de reepjes komkommer nu in blokjes. Voeg toe aan de couscous.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg toe aan de couscous.
  • Voeg naar smaak olijfolie en honing toe.
  • Meng de ingrediënten en roer de couscous los met een vork.
  • Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe samen met verkruimelde feta.