eventueel poedersuiker om over de brownies te strooien
extra nodig: vierkant bakblik van ongeveer 25 cm en 5 cm diepbekleed met aluminiumfolie
Instructies
Warm de oven voor tot 190º hetelucht. Laat de boter smelten in een pan op laag vuur. Zorg dat de pan groot genoeg is, want je maakt je beslag verder in deze pan. Voeg de lichtbruine basterdsuiker toe en roer het door de gesmolten boter met een houten lepel. (Nog steeds op laag vuur)
Zeef cacaopoeder, bloem, dubbelkoolzure soda en een snuf zout bij elkaar en roer dit mengsel door het mengsel in de pan. Meestal neem ik de moeite niet ingrediënten te zeven, maar met cacaopoeder zou ik dat wel doen, aangezien het de neiging heeft klontjes te vormen. Haal de pan van het vuur.
Klop de eieren met het vanille extract los in een kom en meng ze door het browniemengsel in de pan.
Roer er de gehakte chocolade door en doe het mengsel in de met folie beklede bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven. De brownies blijven wat zacht van binnen dus als je met een satéprikker in de brownies prikt zal deze er niet droog uitkomen. Dit hoort dus zo.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en snijd in 16 stukjes.
Notities
Brownies kun je in een luchtdichte verpakking 5 dagen bewaren, maar meestal zijn ze natuurlijk al veel eerder op!