Ga terug

Yoghurtijs

Foolproof ijsrecept met een minimum aan ingrediƫnten, maar maximaal resultaat. Je kunt de helft van de suiker vervangen door (huisgemaakte) vanillesuiker. Als je een zakje vanillesuiker gebruikt, vervang dan 20 gram suiker door het zakje vanillesuiker. De vanillesmaak en zwarte puntjes kun je ook bereiken door 1/4 theelepel vanillepoeder toe te voegen (verkrijgbaar bij natuurwinkel)
Gang: Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 450 milliliter Griekse yoghurt 10% vet
  • 250 milliliter slagroom
  • 160 gram suiker eventueel een deel vervangen door vanillesuiker
  • garnering:
  • handje pecannoten of walnoten
  • 2 eetlepels thijmhoning

Instructies

  • Klop de slagroom met de suiker luchtig, maar niet stijf. Spatel de luchtig geklopte slagroom door de Griekse yoghurt.
  • Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
  • Heb je een andere ijsmachine: schenk het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
  • Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat het in de koelkast extra koud is geworden, in de vriezer zetten en elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur.
  • Serveer bolletjes yoghurtijs met grof gehakte walnoten en besprenkel met wat honing.