Ga terug

recept pesto

Pesto maak je in een handomdraai zelf. Eigenlijk meet ik mijn ingrediƫnten niet af. Ik doe het op gevoel en proef. Afhankelijk van de smaak voeg ik nog wat meer toe van het een of ander. Voor degenen die toch liever exacte hoeveelheden willen weten volgt hier het recept.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 40 gram pijnboompitten
  • 120 milliliter olijfolie extra vergine
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas versgeraspt
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maal de basilicumblaadjes samen met de knoflook en pijnboompitten fijn. Je kunt hiervoor een vijzel gebruiken, maar het kleine hakmolentje van een staafmixer werkt ook prima.
  • Giet de olijfolie er in delen bij en maal nog even verder totdat de olijfolie min of meer is opgenomen.
  • Meng met de Parmezaanse kaas tot een grove saus.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

Notities

In een schoon potje, onder een laagje olie, kun je pesto tot een week in de koelkast bewaren.
Eventueel vries je pesto in een ijsklontjesbakje in. Je kunt smaak toevoegen aan saus of soep met een klontje ingevroren pesto.