Ga terug

Tagliatelle met romige champignonsaus

Lekker Italiaans vegetarisch hoofdgerecht
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Auteur: Yolanda

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 250 gram sperziebonen of haricots verts afgehaald en in tweeën
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 1,25 deciliter witte wijn
  • 1,25 deciliter water
  • 1 ei losgeklopt
  • 3 eetlepels vers gehakt basilicum
  • 100 gram pijnboompitten geroosterd
  • 40 gram zongedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • stukje Parmezaanse kaas geschaafd

Instructies

  • Zet een grote pan met water op. Kook of stoom (gebruik een stoommandje) de sperziebonen even voor, totdat ze net niet gaar zijn. In deze pan en in dit kookwater kun je dadelijk je tagliatelle koken.
  • Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook op matig vuur.
  • Voeg de champignons toe en laat deze ook even meebakken.
  • Voeg wijn, slagroom, water en bouillonblokje toe. (In de praktijk voeg ik een bekertje slagroom toe en vul het daarna voor de helft met achtereenvolgens wijn en water) Breng de saus aan de kook en laat de saus dan in 10 minuten op laag vuur inkoken.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de pan met de saus van het vuur. Roer een beetje hete saus door het losgeklopte ei. Giet vervolgens het eimengsel geleidelijk bij de saus onder voortdurend roeren. Blijf 30 seconden roeren.
  • Roer boontjes, pijnboompitten en tomaat erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Je kunt de saus nog wel doorwarmen, maar laat het niet meer koken want dan stolt het ei.
  • Strooi op het laatste moment de vers gehakte basilicum over de saus.
  • Serveer de tagliatelle met de saus erover. Garneer met Parmezaanse kaas.