Ga terug

recept aardbeien sorbetijs

Simpel recept voor aardbeien sorbetijs met maar 3 ingrediƫnten.
Gang: Nagerecht
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 600 gram aardbeien gewassen en ontkroond
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter water

Instructies

  • Breng het water aan de kook en los hierin al roerend de suiker op.
  • Laat de suikersiroop ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de siroop van het vuur en laat afkoelen. In een bak met water en ijsklontjes koelt het sneller af.
  • Pureer de aardbeien met een staafmixer, in een blender of met een roerzeef.
  • Meng de afgekoelde suikersiroop door de gepureerde aardbeien.
  • Proef of het ijsmengsel zoet of fris genoeg is. Voeg eventueel wat limoen of citroensap toe. Of voeg juist meer siroop toe. Dit kan ook limonadesiroop zijn.
  • Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
  • Heb je een andere ijsmachine: laat dan het mengsel in de koelkast nog extra koud worden en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.