Ga terug

Stoofperen

Stoofperen doen het goed warm of koud als bijgerecht, maar ook als nagerecht met een bolletje ijs.
Gang: bijgerecht of nagerecht
Keuken: Hollands
Auteur: Een snufje aandacht en liefde

Ingrediënten

  • 1 kilogram stoofperen Gieser Wildeman of Saint Rémy
  • 500 milliliter rode wijn
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuks steranijs

Instructies

  • Schil de stoofperen en verwijder eventueel het klokhuis. Snijd een dun plakje van de onderkant zodat de peren rechtop kunnen blijven staan.
  • Doe de wijn, suiker, kruidnagels, steranijs en kaneel in een pan met dikke bodem. Breng het aan de kook en laat even doorkoken om de alcohol te verdampen. Doe dan de peren in de pan. Voeg eventueel wat water toe totdat de peren voor driekwart onderstaan.
  • Stoof de peren zacht in 1 tot 2 uur.
  • Haal de peren uit de pan. Proef of het kookvocht zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot een siroop. Eventueel kun je het kookvocht ook binden met maïzena.