Ga terug

vegan pesto

Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 1,5 cup basilicumblaadjes oftewel 15 gram
  • 1/3 cup goede olijfolie
  • 1 cup pijnboompitten oftewel 100 gram
  • 3-5 teentjes knoflook
  • 1/3 cup nutritional yeast = edelgistvlokken
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies

  • doe de basilicum, pijnboompitten en teentjes knoflook in een blender of het hakmolentje van je staafmixer.
  • maal pulserend fijn. De pesto moet niet helemaal fijngemalen zijn het mag nog een beetje grove textuur behouden.
  • voeg edelgistvlokken, olijfolie, zout en peper toe en maal nogmaals tot alle ingrediĆ«nten goed gemengd zijn.
  • voeg naar smaak nog zout en peper toe