Ga terug

bitterkoekjes

lekkere "chewy" bitterkoekjes in een handomdraai gemaakt, 5 minuten prep-tijd en maar 10 minuten baktijd.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: koek en snoep
Keuken: Hollands
Porties: 10 stuks
Auteur: Yolanda

Ingrediƫnten

  • 75 gram amandelschaafsel
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bitter amandelextract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven en onderwarmte.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Maal in het hakmolentje van je staafmixer het amandelschaafsel tot meel.
  • Voeg het poedersuiker en de amandelextract toe en maal nog even pulserend.
  • Voeg zoveel eiwit toe dat het amandel-suikermengsel losser wordt, maar niet vloeibaar. Als je een eiwit hebt van een medium ei heb je waarschijnlijk het hele eiwit nodig. Zolang het maar niet te vloeibaar wordt, want dan krijg je hele platte dunne bitterkoekjes. De smaak is er niet minder om!
  • Doe het amandel-suikermengsel daarna in een spuitzak met grote gladde spuitmond en spuit doppen ter grootte van een theelepeltje op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Met een natte vinger kun je de koekjes eventueel nog bijwerken.
  • Bak de bitterkoekjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

Notities

tip: ei dooiers zijn maximaal 2 dagen te bewaren in de koelkast