Appel Kaneel Muffins
Wie lust er nou geen muffins???
Wie wel eens bij mij op verjaardag is geweest, heeft vast deze appel kaneel muffins wel eens geproefd. Ik vind muffins ideaal om uit te delen tijdens feesten en partijen. Je kunt namelijk verschillende soorten maken. Het ziet er leuk uit op een schaal of etagère. Je weet hoeveel porties je hebt, namelijk (een veelvoud van) 12. Je hoeft verder geen taart meer aan te snijden en je gasten kunnen zich verder zelf bedienen. Ideaal dus. Dus als je graag muffins maakt, zou ik dit recept zeker eens uitproberen! Het recept voor appel kaneel muffins komt uit het boek Keuken van Nigella Lawson.
Recept Appel Kaneel Muffins
12 stuks, voorbereiden 35 minuten, 20 minuten in de oven
ingrediënten
- 2 handappels, geschild en in blokjes (± 1 cm)
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker, + 4 theelepels extra
- 1,25 deciliter honing
- 4 eetlepels (60 milliliter) yoghurt (ik had geen yoghurt in huis en verving het door een zelfde hoeveelheid volle kwark)
- 1,25 deciliter neutrale olie (bijv zonnebloemolie)
- 2 eieren
- 75 gram (ongeblancheerde) amandelen
extra nodig
- muffin bakvorm bekleed met 12 papieren muffin vormpjes
bereiding
Verhit de oven tot 200° hetelucht. Meng de droge ingrediënten in een kom. Dat zijn de bloem, het bakpoeder en 1 theelepel van de kaneel. Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Dat zijn de 125 gram basterdsuiker, honing, yoghurt, olie en eieren. Hak de amandelen doe de helft ervan bij de kom met droge ingrediënten. Doe de andere helft in een kommetje met de tweede theelepel kaneel en de 4 extra theelepels basterdsuiker. Dit strooi je straks op de muffins. Spatel de vochtige door de droge ingrediënten. Meng er de blokjes appel door. Meng niet te lang. Een klonteriger beslag geeft luchtiger muffins. Schep het beslag in de muffinbakvorm en strooi er het mengsel van amandel, basterdsuiker en kaneel over. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. De muffins moeten goudkleurig en gerezen zijn. De muffins kunnen 2-3 dagen bewaard worden. Als je ze van te voren wilt voorbereiden kun je de droge en natte ingrediënten in aparte kommen afwegen en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik.