bosbessenijs
Author: 
Recipe type: nagerecht, zoet
 
voor 0,5 liter bosbessenijs
Ingredients
  • 200 gram blauwe bessen of bosbessen
  • 90 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 0,5 theelepel vanillepoeder (o.a. te koop in natuurwinkel)
  • 100 milliliter volle melk
  • 150 milliliter slagroom
Instructions
  1. Breng de bessen, het suiker, het water en het vanillepoeder in een steelpan aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
  2. Laat het iets afkoelen en pureer het bessenmengsel met een staafmixer of roerzeef. Als je met de staafmixer hebt gepureerd kan het zijn dat er nog een paar pitjes of velletjes in zitten. Als je dit niet wilt haal je het bessenmengsel nog door een fijne zeef.
  3. Meng de bessenpuree met de melk en slagroom.
  4. Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het mengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
  5. Heb je een andere ijsmachine: laat dan het mengsel in de koelkast nog extra koud worden en volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
  6. Heb je nou helemaal geen ijsmachine dan kun je het mengsel, nadat het in de koelkast extra koud is geworden, in de vriezer zetten en elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur.
Notes
recept uit Ijspret van Linda Lomelino
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/bosbessenijs/