Pannenkoeken huisgemaakt
Author: 
Cuisine: Hollands
Serves: 20
 
Deze luchtige pannenkoeken zijn eenvoudig zelf te maken zonder pakjes en zakjes. Melk, meel en eieren zijn de belangrijkste ingrediënten. Je kunt variëren door een mix van verschillende melen te gebruiken of bijvoorbeeld amandelmelk te nemen.
Ingredients
  • 500 gram bloem (of een mix van verschillende soorten meel)
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter melk
  • 7 biologische eieren
  • 1 eetlepel (vanille) suiker
Instructions
  1. Meng bloem of mix van meel samen met het zout en de suiker in een beslagkom. Maak een kuiltje in het mengsel een schenk de helft van de melk erin. Roer met een garde vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Klop één voor één de eieren erdoor. Schenk al roerend scheutje voor scheutje de resterende melk erbij.
  2. Roer één voor één de eieren door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen.
  3. Zet een koekenpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is alvorens te beginnen. Smelt dan een klontje boter of (kokos)olie in de koekenpan. Schenk hierin twee juslepels beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de pan door de pan op te pakken en schuin te houden zodanig dat het beslag zich over de gehele bodem kan verdelen. Bak de pannenkoek op matig vuur aan één kant goudbruin totdat de bovenkant is opgedroogd. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin.
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/pannenkoeken-huisgemaakt/