sorbetijs van aardbeien en vlierbloesem
Author: 
Recipe type: nagerecht
 
Optimaal genieten van de smaken van het seizoen met aardbeien en vlierbloesem in lekker verfrissend sorbetijs!
Ingredients
 • 600 gram aardbeien, gewassen en ontkroond
 • 75 gram suiker
 • 75 milliliter water
 • 200 milliliter vlierbloesemsiroop
 • citroensap (eventueel)
Instructions
 1. Breng het water aan de kook en los hierin al roerend de suiker op. Laat de suikersiroop ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de suikersiroop afkoelen.
 2. Pureer de aardbeien.
 3. Meng de gepureerde aardbeien met de suikersiroop en de vlierbloesemsiroop. En roer goed door.
 4. Proef of je ijsmengsel zoet of fris genoeg is. Houdt er rekening mee dat je smaakbeleving van zoet minder is als je ijsmengsel heel koud is. Dus met andere woorden: in bevroren toestand neem je zoetheid minder waar. Voeg naar smaak eventueel nog wat vlierbloesemsiroop toe of voeg wat citroensap toe.
 5. Als je in het gelukkige bezit bent van een Magimix zelfvriezende ijsmachine, kun je het ijsmengsel NU in de ijsmachine doen en in zo'n 20 minuten heb je heerlijk ijs.
 6. Heb je een andere ijsmachine: Zorg dat je ijsmengsel eerst goed koud is in de koelkast en schenk dan het ijsmengsel in je ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing.
 7. Heb je nou helemaal geen ijsmachine, laat dan het ijsmengsel eerst goed afkoelen in de koelkast. Daarna kun je het mengsel in de vriezer zetten en het elk half uur door roeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende drie tot vier uur.
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/sorbetijs-van-aardbeien-en-vlierbloesem/