Vanille extract
Author: 
 
maak eenvoudig je eigen vanille extract en voeg het als smaakmaker toe aan zoete gerechten en baksels
Ingredients
  • 30 gram vanillestokjes ongeveer 3 tot 4 stokjes
  • 250 ml wodka, 40% alcohol (the cheap stuff is fine)
Instructions
  1. Snijd de vanillestokjes in de lengte door. Schraap de zaadjes eruit. Doe de stokjes en zaadjes in een fles met wodka. Je kunt ook gewoon de stokjes vanille in de gekochte fles wodka stoppen, dan hoef je de fles niet extra schoon te maken. Bewaar donker, of gebruik een fles van donker gekleurd glas. Ik heb zelf een lege donkere fles van Cointreau gebruikt. Zorg wel dat de flessen die je gebruikt goed schoon zijn.
  2. Laat de vanillestokjes zo lang mogelijk trekken om de smaak over te brengen in de wodka. Om een intense smaak te krijgen is het goed om de vanille extract regelmatig even om te schudden. Ten minste 3 weken lang om de 3 dagen gedurende 30 seconden. Het vanille extract is dan bruikbaar, maar de smaak wordt intenser naarmate het langer kan intrekken.
  3. In principe is vanille extract door de hoeveelheid alcohol onbeperkt houdbaar. Bovendien hoef je nooit zonder komen te zitten want je kunt je vanille extract bijvullen met wodka en vanillestokjes. Gooi nooit leeggeschraapte vanillestokjes weg die je over hebt van een ander recept. Stop ze bij je vanille extract of maak er eigengemaakte vanille suiker van.
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/recept-vanille-extract/