Recept Tzatziki
Cuisine: Grieks
 
Eigenlijk komt dit recept er op neer dat je uitgaat van dikke yoghurt en geraspte komkommer waarbij je naar eigen inzicht, smaak en voorraad allerlei smaken toevoegt.
Ingredients
  • 200-250 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, grof geraspt, waarvan de helft met schil en de andere helft zonder schil
  • 1 teentje knoflook (of meer), fijn geraspt of gesneden
  • ½ sjalotje, fijn geraspt
  • zout, naar smaak
  • 1 lepel olijfolie
  • citroensap, naar smaak
  • eventueel klein beetje honing naar smaak
  • verse kruiden naar smaak zoals munt, peterselie, bieslook
Instructions
  1. Laat de geraspte komkommer goed uitlekken. Bestrooi eventueel met wat zout om het vocht eruit te trekken en laat het even staan. Daarna het vocht er goed uitknijpen. Maak eventueel gebruik van een theedoek/kaasdoek/neteldoek waar je de komkommer in doet en de doek goed dichtknijpt en draait en wringt.
  2. Doe de yoghurt en de uitgelekte komkommer samen in een kom. Voeg overige ingrediƫnten naar smaak toe zoals de knoflook, sjalot, zout, olijfolie citroensap, honing en kruiden.
  3. Laat de smaken lekker intrekken, volgende dag is de tzatziki NOG lekkerder. Garneer door te besprenkelen met wat olijfolie.
  4. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld moussaka, gevulde wijnbladeren, spanakopita, of gewoon met een stukje brood.
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/tzatziki/