bitterkoekjes
Author: 
Recipe type: koek en snoep
Cuisine: Hollands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 10 stuks
 
lekkere "chewy" bitterkoekjes in een handomdraai gemaakt, 5 minuten prep-tijd en maar 10 minuten baktijd.
Ingredients
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bitter amandelextract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden boven en onderwarmte.
  2. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Maal in het hakmolentje van je staafmixer het amandelschaafsel tot meel.
  4. Voeg het poedersuiker en de amandelextract toe en maal nog even pulserend.
  5. Voeg zoveel eiwit toe dat het amandel-suikermengsel losser wordt, maar niet vloeibaar. Als je een eiwit hebt van een medium ei heb je waarschijnlijk het hele eiwit nodig. Zolang het maar niet te vloeibaar wordt, want dan krijg je hele platte dunne bitterkoekjes. De smaak is er niet minder om!
  6. Doe het amandel-suikermengsel daarna in een spuitzak met grote gladde spuitmond en spuit doppen ter grootte van een theelepeltje op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Met een natte vinger kun je de koekjes eventueel nog bijwerken.
  8. Bak de bitterkoekjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
Notes
tip: ei dooiers zijn maximaal 2 dagen te bewaren in de koelkast
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/bitterkoekjes/