Author: 
Recipe type: nagerecht, gebak
 
Deze karwijcake heeft een heerlijk aromatische smaak die doet denken aan anijs. De binnenkant is zacht en smeuïg. De bovenkant is door het laagje suiker krokant.
Ingredients
  • 175 gram zachte ongezouten boter, plus klontje extra
  • 175 gram fijne kristalsuiker, plus 1 eetlepel om over de cake te strooien
  • 150 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels (=10 ml) bakpoeder
  • 75 gram amandelmeel (of amandelschaafsel fijngemalen in hakmolentje staafmixer)
  • 4 theelepels (=20 ml) karwijzaadjes
  • 3 eieren
Instructions
  1. verhit de oven op 180 graden C (boven en onderwarmte).
  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  3. Klop de boter met 175 gram suiker romig tot een licht en schuimig mengsel.
  4. Meng in een aparte kom bloem, bakpoeder, gemalen amandelen en karwijzaad. klop hiervan 1 eetlepel door het boter en suikermengsel.
  5. Voeg aan het boter en suikermengsel al kloppend telkens 1 ei tegelijk toe. Blijf kloppen tot het ei goed opgenomen is. Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Voeg na elk ei een deel bloemmengsel toe.
  6. Schep het beslag in de cakevorm als alle ingredi├źnten gemengd zijn.
  7. Strijk de bovenkant glad en strooi de resterende eetlepel suiker erover.
  8. Bak de cake in 45 minuten goudbruin in de oven.
  9. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt.
Notes
bron: Keuken, Nigella Lawson
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/karwijcake/