vegan pesto
Author: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: royale ⅔ cup
 
Ingredients
  • 1,5 cup basilicumblaadjes oftewel 15 gram
  • ⅓ cup goede olijfolie
  • 1 cup pijnboompitten oftewel 100 gram
  • 3-5 teentjes knoflook
  • ⅓ cup nutritional yeast = edelgistvlokken
  • ¾ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
Instructions
  1. doe de basilicum, pijnboompitten en teentjes knoflook in een blender of het hakmolentje van je staafmixer.
  2. maal pulserend fijn. De pesto moet niet helemaal fijngemalen zijn het mag nog een beetje grove textuur behouden.
  3. voeg edelgistvlokken, olijfolie, zout en peper toe en maal nogmaals tot alle ingrediƫnten goed gemengd zijn.
  4. voeg naar smaak nog zout en peper toe
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/vegan-pesto/