IJshoorntjes
Author: 
Recipe type: nagerecht, gebak
Serves: 8 stuks
 
Leuk om met kinderen te maken of gewoon omdat je graag alles zelf maakt. Zoals eigenlijk altijd geldt: zelfgemaakt is lekkerder. Naar een recept uit de gebruiksaanwijzing van een wafelijzer.
Ingredients
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram suiker
  • 85 gram bloem, gezeefd
  • 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten en daarna wat afgekoeld
  • extra nodig: elektrisch wafelijzer, ijshoorntjesmaker of ouderwets wafelijzer
Instructions
  1. klop het ei, het eiwit en het zout goed door elkaar.
  2. klop de suiker erdoor tot alles goed is gemengd en het ei wat lichter van kleur is geworden (ongeveer 1 minuut).
  3. voeg de bloem toe en klop tot alles is opgenomen en er geen klontjes meer in zitten.
  4. voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.
  5. Het wafelmengsel is nu klaar om af te bakken. Houdt rekening met de instructies van je elektrische wafelijzer.
  6. verwarm het wafelijzer en vet in met wat boter.
  7. Leg een stuk bakpapier, theedoek of een bord klaar om de wafeltjes op te vormen. Leg ook het hulpmiddel om het ijshoorntje te vormen klaar. Dit is bijgeleverd bij een elektrische ijshoorntjesmaker, maar als je dat niet hebt, gebruik je een spies of rietje om de ijshoorntjes te vormen.
  8. Giet een ruime eetlepel wafelmengsel in het midden van de wafelijzer.
  9. Sluit het wafelijzer en bak een paar minuten tot goudbruin.
  10. Leg de warme wafel op theedoek of bakpapier en vorm snel tot een hoorn. Voorzichtig, want de wafel is heet. Gebruik eventueel een theedoek om je handen te beschermen.
  11. Houd de hoorn voorzichtig in de juiste vorm tot deze hard is geworden.
  12. Laat verder afkoelen op een rooster
Notes
De wafels worden binnen een paar seconden hard, dus rol ze snel tot een ijshoorntje.
Recipe by Een snufje aandacht en liefde at http://eensnufjeaandachtenliefde.nl/review-altijd-ijs/