Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Daar doe ik het voor

By Posted on 0 No tags 0

Willen we dat niet allemaal?

Onze kinderen voedsel voor zetten dat zowel vullend, voedend en gezond is? Voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Voedsel dat ze bovendien lekker vinden en waaruit spreekt: ik hou van jou?

 

Ik hou zoveel van jou dat ik je het allerbeste wil geven

We hebben eerst een goede start gemaakt met borstvoeding. Nu maak ik jouw maaltijden graag zelf met aandacht en liefde, zodat ik weet wat ik je voor schotel en wat er in zit. Ik leer je bewust gezonde voedingsgewoonten aan, in de hoop dat ik je daarmee een goede basis mee geef. Door je veel verschillende smaken te laten proeven hoop ik dat je als volwassene ook gezond en gevarieerd zult blijven eten. Ik probeer je niet te veel te laten wennen aan zoet en kunstmatige smaakstoffen. Maar hoeft ook niet al te streng, je mag ook best eens uitbundig genieten van een traktatie.

 

In mijn huishouden betekent voeding meer dan alleen het aanvullen van voedingsstoffen

Hier worden de kinderen betrokken bij het vergaren van het voedsel, boodschappen doen of (wild)plukken. We staan graag samen in de keuken. De kinderen helpen met het snijden van groenten of het kneden van deeg. We eten samen aan tafel. Op de momenten samen aan tafel praten we de dag door, hebben we even een rustmoment en aandacht voor elkaar. Bordje leeg is niet zo heel belangrijk. “Eet maar wat je lekker vindt” zijn bemoedigende woorden die over het algemeen er toe leiden dat de kinderen nog eens een hapje nemen.

 

Daar doe ik het voor!

Mijn liefde voor mijn gezin gaat duidelijk door de maag. Maar wat is het dan geweldig als je inspanningen door je Jongste Spruit gewaardeerd worden met de woorden:

Ik zit lekker te eten mama ~ Jongste Spruit

 

Heb jij ook een favoriete uitspraak aan tafel? Of wil je iets anders delen, bijvoorbeeld jouw filosofie over eten? Ik lees het graag in een reactie!

1
XO
signature

No Comments Yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.